Inscrie proiect

Proiecte

ARISTOTELES WORKSHOP - atelier de film documentar

Documentarele de scurt și mediu-metraj, produse în ultimii 10 ani de atelier, au fost selectate sau distinse cu premii la festivaluri internaționale de marcă precum: Festival de Cannes, IDFA (Amsterdam), Locarno International Film Festival, Documenta (Madrid), Thessaloniki International Documentary Film Festival, Dokfest Munchen, Moscow International Film Festival, Sarajevo International Film Festival, Vukovar International Film Festival, Planet Doc Varșovia.

Cei 12 participanți din acest an vin din România,, Bosnia, Italia și Finlanda, fiind aleși din peste 80 de competitori din 22 de țări. Experții internaționali care vor mentora participanții sunt: Thierry Garrel, Nino Kirtadze, John Appel și Tania Rakhmanova. Atelierul durează o lună și va fi însoțit de proiecții de gală, întâlniri cu publicul și profesioniștii din Baia Mare, precum și de o festivitate publică de premiere.

Cele cinci filme vor fi prezentate în seara de 23 septembrie, în cadrul unei ceremonii de gală la Teatrul Municipal din Baia Mare. Un juriu de profesioniști va acorda premiul pentru cel mai bun documentar Aristoteles Workshop, în valoare de 2000 de euro, oferit de Farmexim, după ce vreme de cinci ani acest premiu a fost oferit de ICR.